Невинен. Това решение на окръжния съд в Пловдив чу Красимир Батаклиев,

...
Невинен. Това решение на окръжния съд в Пловдив чу Красимир Батаклиев,
Коментари Харесай

Спасиха от присъда за подкуп сина на транспортния бос Батаклиев

Невинен. Това решение на окръжния съд в Пловдив чу Красимир Батаклиев, упрекнат за рушвет от 30 лв.,  подхвърлен на служители на реда. Председателят на състава арбитър Иван Бонев бе на назад мнение, само че удобният излаз за сина на транспортния необут Ангел Батаклиев пристигна от правосъдните заседатели, които постоянно са болшинство в един правосъден състав.

Две от банкнотите с номинална стойност от 10 лв. ще бъдат върнати на Красимир след оправдателното решение.

Делото е от септември предходната година, когато прокуратурата изправи на съд сина на транспортния необут.  Той бил спрян с джипа си за инспекция на 25 март 2021 година в центъра на Пловдив. Униформените Георги Марудов и Десислав Кавармов открили, че колата  няма гражданска отговорност, а лидерът не носел в себе си шофьорска брошура, наследник ваучър и документ за механически обзор.

Марудов почнал да сформира акт на нарушителя, когато Красимир Батаклиев се доближил до патрулния автомобил. Според служителя на реда младият водач му подал през прозореца плик с думите “Това е за вас ”. Щом го отворил, вътре намерил 3 банкноти по 10 лева

Батаклиев-син твърди, че няколко месеца преди случая с татко му ходили до Турция. Наложило се да превеждат документи, с цел да мине колата през границата и парите най-вероятно са били ресто оттогава.

По време на следствието служителите на реда върнали банкнотите на Батаклиев - младши. “Не желаех да са повече в мен, по тази причина ги подарих в черква ”, изясни в предходно правосъдно съвещание 33-годишният мъж. Впоследствие се наложило да бъдат върнати като доказателство и се наложило да се изземат от храма.

Решението предстои на обжалване, а юристът на Батаклиев Делчо Джубелиев предвижда, че делото ще стигне до Върховен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР